Το Πολύτιμο Ρόδι & ο αντικαρκινικός χυμός του


Αντικαρκινικός ο χυμός του ροδιού Το ρόδι αποτελεί έναν πολύτιμο καρπό και σύμμαχο της υγείας, με μακροχρόνια παραδοσιακή χρήση και αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες που υποστηρίζονται...

Το σύμβολο της καλοτυχίας και της γονιμότητας έχει μεγάλη επίδραση στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων υγείας αφού αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά στοιχεία και τα συστατικά του απορροφώνται πιο αποτελεσματικά από την κυκλοφορία του αίματος.

Σύμφωνα με μελέτες αποδείχθηκε ότι το ρόδι αναστέλλει την αθηροσκλήρωση, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και βοηθάει στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.


Χυμός Ροδιού Ο χυμός του ροδιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και είναι αποτελεσματικός παράγοντας κατά του καρκίνου του προστάτη και του παχέος εντέρου ενώ μπορεί να αναστέλλει και τις ιογενείς λοιμώξεις.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο χυμός του ροδιού περιέχει τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από εκείνα που περιέχουν το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί ενώ η αντιοξειδωτική δράση (ORAC) του χυμού του ροδιού μετρήθηκε σε 2.860 μονάδες ανά 100γρ.


Ρόδι, Ρόδια Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι ο χυμός του ροδιού εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου. Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να αναστέλλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους.

Η δρ Μάρτινς-Γκρι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, πρόσθεσε ότι η ίδια και η ομάδα της ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου.


Πηγή: www.zougla.grΕπιστροφή στις Συμβουλές ΥγείαςΑκολουθήστε μας στο Facebook
Newsletter
  • Συμπληρώστε το e-mail σας για να σας ενημερώνουμε σχετικά με ότι νέο σας ενδιαφέρει

Για παραγγελίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας :
τηλ.: +30 6977 395300
e-mail: sales@mesogeo.gr
Skype Skype